Maak het verschil als vrijwilliger!

Zonder vrijwilligers geen hospice. Ze zijn er als steun en toeverlaat, voor de lach en de traan, en zijn er nooit voor zichzelf maar altijd voor een ander. Iets voor jou? Lees dan verder en meld je aan, onze bewoners hebben je nodig.

Op afspraak kunt u altijd een kijkje komen nemen in het Hospice. We ontvangen u graag met een kop koffie en leiden u rond. telefoonnummer 053-4753040.

Bijna-thuis-huis

De meeste mensen sterven het liefste thuis. Maar soms is dat door omstandigheden niet mogelijk en kiest bijna iedereen voor een plek die daar zoveel mogelijk op lijkt. Die plek willen wij als Hospice Enschede bieden. We willen een bijna-thuis-huis zijn met een duidelijk doel: om u als inwoner van Enschede, maar ook van daarbuiten, als onze bewoner te ontvangen in een comfortabele en gastvrije omgeving met het best mogelijke comfort. Een plek waar u zich helemaal thuis voelt, en waar uw naasten altijd welkom zijn.

U kunt in ons hospice terecht als u volgens uw behandelend arts nog slechts korte tijd te leven heeft. Onze zorg en aandacht richt zich erop om het u in die tijd zo draaglijk en comfortabel mogelijk te maken. Uw naasten kunnen – meestal samen met uw huisarts – de zorg voortzetten, ondersteund door onze verpleegkundigen en onze toegewijde vrijwilligers.

Inzet

Van een zorgvrijwilliger vragen wij tweemaal per week een dienst van 5 uur. Eenmaal per maand valt een 5-uurs dienst in het weekend.

Overige vrijwillige inzet

Voel je niet zoveel voor persoonlijke verzorging maar wil je wel graag iets voor ons betekenen? Dat kunnen we je hulp goed gebruiken voor:

• kleine reparaties
• tuinonderhoud
• het geven van massages aan onze gasten
• geestelijke verzorging
• psychosociale begeleiding

Emotionele band

Als vrijwilliger in een hospice werk je met mensen die gaan sterven. Het is bijzonder werk waar veel emoties bij komen kijken. Er kan een emotionele band ontstaan tussen jou en de bewoner of met hun naasten. Je biedt immers troost en aandacht en helpt ze om het onvermijdelijke te ervaren. Onze bewoners nemen afscheid van het leven, en jij neemt afscheid van hen. Dat doet wat met je, en kan veel emoties bij je losmaken. Wees daar dus op voorbereid en weet ook dat al je collega’s er voor je zijn, mocht je hulp nodig hebben of er over willen praten.

Opleiding

Als vrijwilliger heb je geen specifieke opleiding nodig. Of je van mensen houdt en het hart op de goede plaats hebt, is veel belangrijker. Wel zien we graag dat je mentaal en emotioneel in balans bent, en niet rondloopt met onverwerkte emoties. Dit ter bescherming van jezelf en van onze bewoners.

We willen wel dat onze vrijwilligers over voldoende kennis en kunde beschikken om ons werk op het hoogste professionele niveau te kunnen doen. Voordat je kunt beginnen is er een inwerkperiode onder begeleiding van ervaren vrijwilligers en het Livio-team. Je krijgt van ons ook een basiscursus van zes modules en een tiltraining. Ben je eenmaal aan het werk, dan bieden we je regelmatig diverse bijscholingen en themabijeenkomsten aan.

Word vrijwilliger!

Enthousiast geworden? Bij voorkeur ontvangen we je mail met motivatie en contactgegevens op info@hospice-enschede.nl. Of vul onderstaande formulier geheel in.
Na ontvangst van je mail of het aanmeldformulier neemt onze coördinator contact met je op. Heb je vragen die je liever telefonisch stelt, bel ons dan op 053 – 4753040.