Eigen bijdrage verwachten?

Voor een verblijf in Hospice Enschede vragen we een eigen bijdrage van € 35,- per dag. Deze bijdrage wordt vaak vanuit een aanvullend pakket van de zorgverzekering vergoed. Kijk daarvoor uw polis na of informeer bij uw zorgverzekeraar. Onze verpleegkundige zorg wordt vergoed vanuit uw basisverzekering, daarvoor geldt geen eigen risico. Wanneer u over bent gekomen vanuit een zorginstelling blijft de inkomensafhankelijke bijdrage bestaan (CAK). Kosten mogen uw opname nooit in de weg staan. Bespreek uw situatie met de coördinator.

Waarvoor is de eigen bijdrage?

Elke kamer met eigen badkamer is ingericht. Er is ruimte voor persoonlijke dierbare spullen en wandversiering. De kamer is voorzien van een eigen linnenkast, koelkast, kluis, radio, televisie en telefoon. Ook het linnengoed wordt verzorgd. Maaltijden worden naar wens van de bewoner iedere dag klaargemaakt in het hospice. Koffie en thee voor bezoek staat klaar. Schoonmaakkosten van de kamer en badkamer zijn inbegrepen.

Tweepersoons kamer en logeerkamer

Onze tweepersoons kamer heeft een dubbel hoog-laagbed en is geschikt voor de verzorging van een echtpaar. Naasten kunnen gebruik maken van een logeerkamer met eigen badkamer. Ook is het mogelijk om te overnachten op de kamer van de bewoner. De coördinatoren van het hospice verstrekken u graag meer informatie over de mogelijkheden en de financiering.