Resort Bad Boekelo sponsort Hospice Enschede

By 11 januari 2018Nieuws

Resort Bad Boekelo sponsort Hospice Enschede

met locatie en catering voor introductiecursus nieuwe vrijwilligers

Ja, natuurlijk!

Dat was de spontane reactie van Petra Schutten (Conference & Events Manager) van Resort Bad Boekelo op onze vraag of ze ons zou willen sponsoren. Niet met geld maar in de vorm van een vergaderruimte voor een training. Na kort overleg met Bob de Waal (General Manager) was het binnen een week geregeld, zelfs met koffie, thee en broodjes bij de lunch!

Nieuwe vrijwilligers die zich bij ons aanmelden hebben zeer uiteenlopende achtergronden: mensen die werken, of gewerkt hebben in de zorg, bij de overheid, in de horeca, in de bouwwereld en zelfs met een eigen bedrijf zijn bij ons geen uitzondering. Zorgervaring is geen vereiste om vrijwilligers te verwelkomen.

Om iedereen goed voor te bereiden op hun toekomstige taken in het hospice hebben wij een compleet scholingsprogramma voor nieuwe vrijwilligers ontwikkeld. Naast intake- en evaluatiegesprekken, meeloopdiensten, een tiltraining is de introductiecursus (basistraining) een standaard onderdeel. De introductiecursus wordt onder de vlag van het VPTZ (Vereniging voor Palliatieve en Terminale Zorg) gegeven.

Nieuwe vrijwilligers kunnen door een nieuwe opzet van de introductiecursus nu maandelijks instromen. In plaats van twee keer per jaar drie dagen wordt er vanaf deze maand iedere maand een training gegeven van één dagdeel. Onze trainer Ronald Alferink van Nu-z11 verzorgt deze trainingen.

Omdat de groepen gaandeweg de trainingen groeien hebben wij een externe locatie nodig. Daarom zijn wij heel blij dat Resort Bad Boekelo ons de mogelijkheid biedt om op een mooie locatie in Twente onze vrijwilligers op te leiden.

Over Resort Bad Boekelo:
Met al haar faciliteiten is het hotel tevens geschikt voor uw (bedrijfs)evenement, vergadering of training. Hotels By Sheetz kan de gehele organisatie voor u uit handen nemen. In de omgeving van Resort Bad Boekelo, het meest complete hotel in Overijssel, zijn verschillende teambuildingactiviteiten te doen en zo een bijzondere teamspirit te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bosgolf, een ontsnapping uit de paniekerige Escape Room, een griezelige GPS moordtocht of het verwonderlijke hondenspiegelen. Resort Bad Boekelo biedt u alle faciliteiten die benodigd zijn voor een zakelijke bijeenkomst. WiFi is overal aanwezig in het hotel voor een compleet verzorgd verblijf in het prachtig gelegen hotel in Overijssel.

Contactgegevens: Oude Deldenerweg 203, 7548 PM Enschede  |  053 – 4283 005  |  www.sheetz.nl